top of page

Pandemi Döneminde Renklerin Terapisi

Güncelleme tarihi: 18 Eyl 2023



Ticari alanlardan konutlara kadar her alana ve fonksiyona uygun, ilham verici duvar kağıdı fikirlerini sizlere sunuyoruz.


Eşsiz çiçek baskıları ve desenleri, dekorasyonda daha çok botanik esintili duvar kağıtlarına dikkat çekerken evlerimize kapandığımız bu pandemi döneminde, rahat bir ortam yaratmanıza yardımcı oluyor. Dünyaca ünlü duvar kağıdı markalarının standart rulo ebatlarında sunduğu sayısız kataloglar içerisinden size uygun desen ve renkleri seçebileceğiniz gibi , kullanmayı düşündüğünüz duvarın ebatına göre ,sadece size özel bir duvar kağıdının modunuzu değiştirmesini de tercih edebilirsiniz. Her ihtimalde baktığınız yer değişince hayatınızda değişecektir.. Renklerin vücudun enerji sistemi üzerindeki etkileri tahmin edilenin çok ötesindedir. Vücudumuzun sağlıklı ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlamak için beynimiz renklerin enerjilerinden de faydalanır.Mesela İbni Sina Tıbbın Esasları adlı eserinde mavi rengin tedavi edici olduğu kan dolaşımını yavaşlattığı, kırmızı rengin ise kök şakrasının rengi olması sebebi ile dolaşımı hızlandırdığı belirtmiştir.

Zamanınızın çoğunu geçirdiğimiz kapalı alanlarda kullanılan yanlış renkler sizi farkında olmadan huzursuz edecektir. Doğru renk ve desen seçimleri ile aslında en kolay yapabileceğiniz değişim duvar kağıtları ile olacaktır..


Oturma Odası: Doğal ve yumuşak renkleri seçmelisiniz. Oturma odaları dinlenme, sohbet etme, kitap okuma, amacıyla kullanıldığı için dikkat dağıtıcı renklerden uzak durulmalıdır. Kanepe halı ve sandalyelerin renkleri duvarların renklerinden koyu olmamalıdır.


Yemek odası: Açık ve orta koyu renklerde olmalıdır. Yeşil ve tonlarından uzak durmalısınız. Çünkü bu renklein hastalık hissi veren özellikleri vardır.


Mutfak: Mutfakta pembemsi tonlu heyecan ve enerji veren renkleri seçmelisiniz. Bu renkler tembelliği yok eder, enerji verir. Mutfakta iyi aydınlatma olmalı, mutfak tezgahı canlı renkte olmalıdır.


Yatak Odası: Rahatlığın, huzurun ve sessizliğin egemen olması gereken bir odadır. Gençseniz ve yeni evliyseniz yatak odanızda yumuşak ve huzur veren, kırmızıya yakın hoş renkleri seçmelisiniz. Bu yaş grubundan büyükseniz yumuşak maviye yakın sarımsı renkler seçmeniz gereklidir.


Çocuk odası: Çocuk ergenlik çağına gelene kadar kırmızı, turuncu, ve sarı gibi neşe ve canlılık veren renklerin pastel tonlarını tercih etmelisiniz.


Çalışma odası: Buralarda genellikle insanı zinde tutup düşünce ufkunu artırabilecek maviden mora kadar olan renkler tercih edilmelidir.


Banyo: Banyolar küçük mekanlar olduğu için buralarda açık renkler tercih edilmelidir. Buralarda genellikle beyaz renk tercih edilir. Çünkü bu renk insana ferahlık temizlik hissi verir.


Tuvalet: Buralarda mavi, pembe, mor tonları en uygun renkler olup bizi değişik ufuklara götürebileceği gibi ortamın olumsuz, yani menfi enerjilerini de alıkoyar.








171 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page